Digitális Jólét Pont Kaskantyún

2018. Október 31.

 

Digitális Jólét Pont Kaskantyún!

Tisztelt Lakosság!

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által hirdetett „Digitális Jólét Program pontok fejlesztése” nevű pályázatát sikeresen megnyerte Kaskantyú Község Önkormányzata (6211 Kaskantyú, Hunyadi János utca 29.). A GINOP-3.3.1-16-2016-00001 azonosítószámú, a „Digitális Jólét Pontok fejlesztése” című pályázatban elnyert eszközök: mobiltelefonok, tabletek, laptopok, multifunkciós gép, projektor és egyéb kiegészítők 2018. augusztus 02. napján felszerelésre és beüzemelésre kerültek. 

A pályázat célja a közösségi internet hozzáférési helyek infrastruktúrájának fejlesztése, a korszerű info-kommunikációs technológiai eszközállománnyal és felkészült szakemberekkel bíró Digitális Jólét Program Pontokon (a továbbiakban: DJP Pontok) keresztül pedig az állampolgárok ösztönzése fenti eszközök eszközök használatára.

A hét minden munkanapján (H-Cs: 8.00-12.00; 13.00-16.00, P: 8.00-13.00) nyitva tartó DJP Ponton az ingyenes eszközhasználat mellett mentor segítsége is igénybe vehető. Így a lehetőség azok számára is adott, akik eddig még egyáltalán nem használtak digitális eszközöket. 

Az Önkormányzati Hivatalba várunk mindenkit az alábbi ingyenes szolgáltatásokkal: 

fénymásolás

szkennelés

nyomtatás

gépelés

számítógép, laptop, tablet, mobiltelefonok használatának elsajátításában segítségnyújtás

internetes vásárlások, elektronikus számlabefizetések gyakorlati megvalósításában való segítségnyújtás

e ügyintézéshez történő segítségnyújtás

e – mail cím létrehozás

Erzsébet program ügyintézés

Otthon melege program – pályázat benyújtás

valamint sok egyéb olyan művelet, amire szükségünk van a digitális világunkban való tájékozódáshoz