MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Kaskantyú központjában, 650 m2 alapterületen helyezkedik el a község művelődési háza és könyvtára, melyet a helyi önkormányzat működtet. A művelődési ház a község közösségi színtere, alkalmas társadalmi, politikai, családi események, rendezvények lebonyolítására, lakosságot érintő szűrések megszervezésére, valamint a szabadidő hasznos eltöltésére, vásárok, termékbemutatók tartására. Ezen kívül civilszervezetek összejöveteleinek, klubok, amatőr művészeti csoportok tevékenységeinek helyszíne is.

Az épületb
en előtér, könyvtár, egy tanácskozó terem, egy 120 főt befogadó táncterem, egy 220 férőhelyes színházterem színpaddal, két öltöző, egy főzőhelyiség és mosdók találhatók.

Az intézményben tartja ügyfélfogadását a Falugazdász és a Gyermekjóléti Szolgálat, illetve jelenleg egy amatőr művészeti csoport (Komédiás Kompánia) működik.

Az épület 2007-ben jelentős külső és belső átalakuláson esett át. Megvalósult a könyvtár, valamint a táncterem és a vizesblokk teljes körű felújítása. Az esélyegyenlőség megteremtése érdekében a mozgáskorlátozottak részére akadálymentesítésre került az épület, felhajtórámpa, korlátok, valamint parkoló könnyíti meg közlekedésüket. A vakokat és gyengén látókat táblák segítik a tájékozódásban (Braille írással is!). A hallássérültek számára több helyen indukciós hurok került elhelyezésre.Könyvtár, Információs és közösségi Hely:

A könyvtár 2007. január 19. óta mind külsőleg, mind tartalmilag megújulva várja a látogatókat. A kecskeméti Katona József Megyei Könyvtár szakmai segítségével az állomány alapos leválogatás után elektronikus adatbázisba került. A könyvtárellátási rendszerhez csatlakozva minden évben folyamatosan bővül az állomány. 2014-ben is történt egy leválogatás, jelenleg 6724 kötet található a könyvtárban. 2008-tól többféle folyóirat olvasására is lehetőség van. A látogatók gazdag választékot találnak a szép- és szakirodalomban, színes gyermekkönyvekben. A hagyományos kölcsönzésen kívül egyéb szolgáltatásokat is kínál a könyvtár: lehetőség van fénymásolásra, nyomtatásra (fekete-fehér és színes nyomtatás is), faxolásra, internetezésre. A mostani felszereltséggel a könyvtár a község információs központjává vált. Az eMagyarország pályázaton elnyert számítógépek mellett újabb gépeken is lehetőségük van a látogatóknak az internet használatára.

Az iskola és az óvoda pedagógusai rendszeresen tartanak foglalkozásokat a könyvtárban. A Könyvtár színhelye író-olvasó találkozóknak, megbeszéléseknek, tanfolyamoknak, tájékoztató előadásoknak.

Elérhetőségek:

6211 Kaskantyú, Hunyadi János utca 34 szám.

Telefon és fax: 06 - 78 / 446 - 047

E-mail: kasikonyv@gmail.com

Vezetője: Agárdi - Nagy Judit

További információ: http://www.bacstudastar.hu/kaskantyu

 

Művelődési Ház és könyvtár galéria