FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS KASKANTYÚN-PÁLYÁZAT

 

 

 

 

Fenntartható közlekedésfejlesztés Kaskantyún projekt tartalmi ismertetése

Támogatási szerződés száma: TOP-3.1.1-15-BK1-2016-00002

 Támogatás aránya: 100 %

Kedvezményezett: Kaskantyú Község Önkormányzata

Megvalósítás vége: 2019. augusztus 31.

 

A projekt általános célja, hogy olyan fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő összevont közlekedésfejlesztési intézkedéscsomag valósuljon meg Kaskantyún, mely hozzájárul az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhetőbb kistelepülési környezet és közlekedés kialakulásához, ezzel elősegítve a település lakosainak a társadalmi szempontból hasznosabb és erőforrás hatékonyabb, úgy mint a gyalogos, kerékpáros és buszos közlekedési módok választását. A projekt specifikus célkitűzése a naponta ingázó kaskantyúiak buszmegállóba történő biztonságos és kerékpáros eljutásának elősegítése valamint a közösségi tömegközlekedés gyakoriságának, a buszmenetrend felhasználóbarátabbá tételének előmozdítása közösségi közlekedési infrastruktúra fejlesztésével.

 

A megvalósítandó tevékenység rövid bemutatása:

 

A Kaskantyú Hunyadi u. 23. hrsz-ú ingatlanon busz váróhely és autóbusz forduló kerül kialakításra. A megépülő buszmegállóhoz 1. db. mozgáskorlátozott parkoló és 18. db. férőhelyes P+R kerékpártároló kerül kialakításra.

A településrész közlekedési úthálózatának kerékpáros baráttá alakítása érdekében a Hunyadi utcai szakaszon 421 méter, a Rákóczi utcai szakaszon 317 méter kerékpárosnyom kerül kialakításra a közutakon.

A kerékpárnyommal érintett szakasz egy részének burkolatminősége nem megfelelő, így 129 folyóméter hosszan a burkolat felújításra kerül.

A projekt keretében megvalósul még a Kaskantyú 245/5. hrsz-on 545. m2 hiányzó akadálymentesített járda építése.

 

Fenntartható közlekedésfejlesztés Kaskantyún projekt tartalmi ismertetése-letölthető dokumentum